Германският оръжеен производител Райнметал (Rheinmetall) подготвя още една партида бойни танкове

...
Германският оръжеен производител Райнметал (Rheinmetall) подготвя още една партида бойни танкове
Коментари Харесай

Германия подготвя още танкове Леопард 1“ за Украйна

Германският оръжеен производител " Райнметал " (Rheinmetall) приготвя още една партида бойни танкове " Леопард 1 "  за експорт Украйна, оповестява бизнес всекидневникът " Ханделсблат ", базирайки се на източници от сектора, съобщи ДПА.

За тази цел компанията е придобила 50 танка от по-стария вид от белгийската компания " ОИП ленд систъмс " (OIP Land Systems), оповестява вестникът.

Главният изпълнителен шеф на " ОИП ленд систъмс "  Фреди Верслуис заяви пред английския вестник " Гардиън ", че е продал близо 50 танка на друга европейска страна, която не може да назове заради уговорка за конфиденциалност. Той съобщи също, че не може да разкрие цената.

Верслуис добави, че може да се нужни до шест месеца, до момента в който тези машини се появят на бойното поле в Украйна.

" Гардиън " напомня, че компанията на Верслуис е купила 50 танка " Леопард 1 " по 37 000 евро всеки, които белгийското държавно управление изведе от употреба през 2014 година

Случващото се демонстрира затрудненото състояние, пред което са изправени западните държавни управления, опитващи се да намерят оръжия за Украйна след повече от година интензивни военни дейности. Оръжията, които са изхвърлили като остарели, в този момент са доста търсени и постоянно са благосъстоятелност на частни компании.

" Фактът, че те напущат нашата компания, потвърждава, че сме поискали обективна пазарна цена и някой е бил повече от благополучен да ги вземе ", сподели през вчерашния ден Верслуис в обява в " Линкдин ", съпроводена от фотография на танкове до бутилка украинска водка, показва " Гардиън ".

" Ханделсблат " оповестява, че в този момент танковете ще бъдат преоборудвани за военните дейности в Украйна в немските обекти на основаната в Дюселдорф " Райнметал ". 

Според изданието ще бъдат доставени към 30 от общо 50-те машини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР